Oletko huolissasi Koronasta? 

Apua ja tukea on tarjolla!

Keskusteluapua puhelimitse: 

​​​​​
​Poikkeustilanne voi herättää paljon ajatuksia ja rajoitukset vaikeuttavat yhteydenpitoa ystävien kanssa. Kaivatessasi ​juttuseuraa, ole ystäviisi ja tuttaviisi yhteydessä ja kerro heille kuulumisistasi. Jos olet huolissasi läheisesi yksinäisyydestä tai voinnista, soita hänelle!

Tälle sivulle on koottu ammattiauttajien ja vapaaehtoista tukea välittävien tahojen yhteystietoja. Joissakin palveluissa kasvokkain toteutettavat vastaanotot on suljettu, mutta kannattaa ottaa yhteyttä puhelimitse tai netin välityksellä.

*Iso apu -palvelukeskukset (ikäihmisten ja vammaisten palvelut) arkisin ensineuvo klo 8-15​ puh. 05 352 2370 tai isoapu.palvelukeskus@eksote.fi. Etelä-Karjalan alueella voit ottaa yhteyttä itse tai tehdä ilmoituksen apua tarvitsevasta ikäihmisestä ensineuvoon.  

*Aikuisten keskukset ja palveluneuvonta hyvinvointiasemilla Hyvinvointiasemilla pyritään tarjoamaan palveluohjausta edelleen voimassaolevien aikataulujen mukaan, mutta ensisijaisesti asiakkaita pyydetään paikalle tulemisen sijaan soittamaan suoraan joko omalle työntekijälleen tai jos ei ole aiemmin asioinut, niin aikuisten sosiaalipalveluiden neuvontaan puh 05 352 5926. Neuvontanumeroon vastataan arkisin klo 8-16.

*Lappeenrannan aikuisten keskuksen ajanvaraukseton neuvonta paikanpäällä on avoinna arkisin klo 12-16. Ethän tule vastaanotolle flunssaoireisena!

*Imatran Aikuisten keskuksen ajanvaraukseton neuvonta paikanpäällä on avoinna arkisin klo 12-15. Ethän tule vastaanotolle flunssaoireisena!

*Lasten ja nuorten talo arkisin klo 9-15 puh. 05 352 2360.

*Sosiaalisissa hätä- ja kriisitilanteissa tulee ensisijaisesti olla yhteydessä edellä mainittuihin, virka-aikaisiin palveluihin. Virka-ajan ulkopuolella kaikkien ikäryhmien kiireelliseen sosiaaliseen hätään ja kriisitilanteeseen vastaa:
Sosiaali- ja kriisipäivystys ​(24/7) puh. 040 651 1828.
Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saa kriisiapua koronapandemian aiheuttamaan pelkoon tai ahdistukseen sekä tehdään lastensuojelullista arviointia, annetaan tukea ja apua perheille akuuteissa tilanteissa.
*Eksoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen päivystys- ja palvelunumero (24/7)
puh. 05 352 4610.

Rauhoita ajatuksia, jos korona pelottaa

Elämme poikkeuksellista aikaa, johon liittyy paljon huolta ja monenlaisia tunteita. Miten rauhoittaa omaa mieltään, jos pelottaa tai ahdistaa? Lue vinkit arkeen tästä: 

https://sydan.fi/fakta/rauhoita-ajatuksia-jos-korona-pelottaa/